Werknemer of cliënt met psychische klachten na letselschade?

Investeer in veerkracht! 

De nasleep van letselschade is vaak een ingewikkeld proces voor de letselschadecliënt. Naast fysiek herstel en het omgaan met al dan niet blijvende veranderingen, heeft de cliënt te maken met de diverse betrokken partijen. De cliënt kan zich gemakkelijk verloren voelen in deze situatie en dan worden emoties als machteloosheid, verdriet en angst snel versterkt. Dit komt het welbevinden en daarmee het herstel niet ten goede.

Letselschadepsycholoog online begeleidt letselschadecliënten op weg naar het (her)ontdekken van hun veerkracht en potentieel. De focus ligt hierbij op het verkleinen van de psychische impact van letselschade, het vergroten van zelfredzaamheid en de terugkeer naar werk of een andere dagelijkse routine. 

 

Veerkracht

Traject Psychologische begeleiding online

Een traject bij Letselschadepsycholoog online omvat een intake en zeven gesprekken van 60 minuten. In dit tijdsbestek krijgt de cliënt de nodige handvatten om in de nieuw ontstane situatie te kunnen groeien. Naast gesprekstherapie maken wij gebruik van bijvoorbeeld EMDR, exposure, oplossingsgerichte methodieken, psycho-educatie, mindfulness based oefeningen en gradueel activiteiten opbouwen. De gesprekken met de psycholoog vinden online plaats: net zo effectief als de traditionele therapievormen, maar met extra flexibiliteit voor de cliënt. Op verzoek maken wij deel uit van een (online) multidiciplinair team met andere (zorg)professionals.

Werkwijze

Het heeft onze voorkeur dat de cliënt het aanmeldingsformulier op deze website zelf invult, uiteraard wanneer hij/zij met de opdrachtgevende partij is overeengekomen dat een traject bij Letselschadepsycholoog online wenselijk is. Wij nemen vervolgens contact op met de opdrachtgevende partij en na diens officiële toestemming wordt het intakegesprek ingepland. Na de intake schrijft de psycholoog een gespreksverslag en een bijbehorend begeleidingsvoorstel. Als zowel de cliënt als de opdrachtgever zich in het voorstel kunnen vinden, kan er direct worden gestart met de begeleiding. Het traject wordt afgesloten met een eindrapportage. 

Het verslag van de intake en de eindrapportage worden eerst aan de cliënt aangeboden en daarna met zijn/haar toestemming gedeeld met de opdrachtgever. De cliënt heeft de mogelijkheid zich te beroepen op het blokkeringsrecht, in dat geval informeren wij de opdrachtgever hierover maar vertrekken wij verder geen inhoudelijke informatie. 

Investering

Wij hanteren de volgende vaste tarieven voor de intakeprocedure en het volgtraject, zo weet je als opdrachtgever precies waar je aan toe bent:

Tarief intake

€ 395,- (vrijgesteld van BTW)

 

Inclusief:

  • Online intakegesprek van 90 minuten
  • Vragenlijstonderzoek
  • Gespreksverslag inclusief begeleidingsvoorstel
  • Communicatie met betrokken partijen

Tarief volgtraject

€ 1.975,- (vrijgesteld van BTW)

 

Inclusief:

  • Zeven online gesprekken van 60 minuten 
  • Desgewenst: deelname Kleine groepsbijeenkomst online
  • Eindrapportage
  • Communicatie met betrokken partijen
  • Overleg met betrokken zorgprofessionals
  • Gespreksvoorbereiding/ overige verslaglegging psycholoog
  • Nazorg/ follow-up na drie maanden

Wij werken samen met onze cliënten aan hulpvragen als:

Pijn beheerst mijn leven, hoe kan ik daar verandering in aanbrengen?
Hoe kan ik activiteiten/werkuren uitbouwen zonder dat mijn klachten toenemen?
Ik wil weer graag zonder angst kunnen autorijden, is dat mogelijk?
De onzekerheid omtrent mijn herstel maakt dat ik continu gestresst ben, hoe kan ik daar beter mee omgaan?
Het re-integreren naar werk verloopt moeizaam, hoe communiceer ik effectiever met mijn werkgever?
Als ik overprikkeld ben, reageer ik dat af op mijn naasten. Dit zorgt voor spannningen. Kan ik dit veranderen?
Shared Goals

Meer informatie over onze dienstverlening? Of vraag je je af of een bepaalde hulpvraag binnen onze expertise past?