Psychologische begeleiding online

Letselschadepsycholoog online biedt één-op-één psychologische hulp aan volwassenen die letselschade hebben opgelopen bij een verkeers- of bedrijfsongeval. Ook mensen die te maken hebben gehad met een medisch incident kunnen bij ons terecht. De begeleiding is kortdurend en gericht op actuele klachten en problematiek. Samen met de psycholoog werk je aan het verminderen van de impact van de letselschade, het vergroten van je mentale veerkracht en het (her)ontdekken van jouw potentieel. Wanneer van toepassing, bieden wij ondersteuning aan bij de terugkeer naar werk of een andere dagbesteding.

Letselschadepsycholoog online Illustratie 1

Voorbeelden van vragen waarbij cliënten onze hulp inschakelen:

Pijn beheerst mijn leven, hoe kan ik daar verandering in aanbrengen?
Ik wil weer graag zonder angst kunnen autorijden, is dat mogelijk?
Het re-integreren naar werk verloopt moeizaam, hoe communiceer ik effectiever met mijn werkgever?
Hoe kan ik activiteiten/werkuren uitbouwen zonder dat mijn klachten toenemen?
De onzekerheid omtrent mijn herstel maakt dat ik stress ervaar, hoe kan ik daar beter mee omgaan?
Als ik overprikkeld ben, reageer ik dat af op mijn naasten. Ik wil dat niet meer, maar het blijft gebeuren. Kan ik dit veranderen?
Group 39475

Werkwijze Psychologische begeleiding online

Speciaal voor letselschadecliënten hebben wij een begeleidingstraject samengesteld dat een intakegesprek plus zeven gesprekken van 60 minuten omvat. De gesprekken met de psycholoog vinden online plaats, in een beveiligde omgeving. Voor aanvang van de gesprekken krijg je een link toegestuurd. Het enige wat je nodig hebt is een laptop of tablet met camerafunctie, je hoeft geen software te downloaden. Aanmelden voor het traject kan via het aanmeldingsformulier op deze website. Er wordt een intakegesprek ingepland nadat de aansprakelijke verzekering of werkgever schriftelijk toestemming heeft gegeven de intakeprocedure te vergoeden.

Intake gesprek

Tijdens het intakegesprek vertelt de cliënt over zijn/haar problemen en wordt samen met de psycholoog een hulpvraag geformuleerd. De psycholoog verwerkt de hulpvraag in een gespreksverslag en doet een begeleidingsvoorstel. De cliënt krijgt dit verslag toegezonden en kan vervolgens schriftelijk toestemming geven om het verslag te delen met de betrokken partijen (opdrachtgever/ aansprakelijke partij en eventueel belangenbehartiger). Wanneer de cliënt postitief is over het begeleidingsvoorstel en de aansprakelijke partij toestemming geeft, kan het traject voortgezet worden.

Afsluiting traject 

Na het laatste gesprek stelt de psycholoog een eindrapportage op. Ook nu krijgt de cliënt het verslag toegezonden voor schriftelijke toestemming voordat het kan worden doorgestuurd naar de betrokken partijen. Als de cliënt niet akkoord gaat met doorzending van de rapportage, kan hij/zij zich beroepen op het blokkeringsrecht. Dit laatste zal dan worden gecommuniceerd naar de betrokken partijen en er zal verder geen inhoudelijke informatie worden verschaft.

Group 39473

Vergoeding

Het traject wordt in de regel niet vergoed door de reguliere zorgverzekeringen, daarom dien je (eventueel via je belangenbehartiger) contact op te nemen met de aansprakelijke verzekering of werkgever.

Wanneer je zelf zorgdraagt voor de kosten van onze psychologische begeleiding online, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.